Söka jobb

Vad gör man när man har ett yrke? Jag tänker att man skaffar ett jobb… så idag har jag sökt jobb. Men hur ska man få jobb om de kräver mer erfarenhet? hur ska man få den erfarenheten om man inte får jobbet? jag hoppas innerligt att omnipotensen kommer i samband med att man får legitimationen för just nu har jag den tydligen inte. Det är ju inte så lätt om man inte får en chans, tråkigt att bli sågad i telefon bara för att man ”inte uppfyller alla de lagstadgade kriterierna för jobbet”.

 

”ja de var Anskar Mjödflår från HR på Bubbes-plastikklinik?”

”hej, godmorgon? jag heter Alexander och jag ringer till dig. Jag vill att jag får jobb på din avdelning? ska vi säga så?” kräks jag fram med min sockersötaste rikssvenska.

”Jaha, jag heter som sagt Anskar. Men jag tror inte du kan jobba här för vi har anställningsstop och du verkar dessutom var helt körd i huvudet ditt jävla cp?” får jag till svar från den äregiriga whiskeyrösten i andra änden av luren. Jag trodde inte att arbetssökandet skulle vara så hårt. jag ber att få återkomma när jag känner mig lite mindre kränkt och lägger på luren. Innan jag lägger på hör jag Anskars vilda röst gapa något om att jag absolut inte får ringa igen och att jag måste ta mig i kragen, raka mig och skaffa mig ett jobb om han ens skall överväga att titta på telefonluren när min signaler går fram nästa gång.

 

Nu var ju inte alla samtal lika spartanska utan många var ganska trevliga. Jag har nu intervju och säkerligen ett jobb inom kort. Jag känner att jag är lite närmare, jag känner mig lite mer omnipotent och även en gnutta hybris kommer smygande.

Telefonmöte med Anskar.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: