Korv

Tidigare idag, när jag ursinnigt spatserade gatutrottoaren fram med kapuschongen piskandes över min ömma näsrygg, så funderade jag på varför man inte funderar mer på invecklade saker. Eller rättare sagt varför man inte tycker att enklare saker är mer invecklade. Sedan blev jag sugen på korv. Såhär tänkte jag på korv; Korven är en art i familjen kött. Det är en ca 2 cm hög bit kött med flärpar vid korvskaftets fot på stammen. Flärparna är handflikiga. Korvens skinn har vitgul krona och rödaktigt foder. De ätliga korvarna kallas ibland körv vilket föranleder ätbarhet. Korven kan ätas på en mängd olika vis, ett sätt att äta sin halv Special (som är en egen underart till korvarten) till exempel genom att man matar in rå lök i den spricka som bildas när korven upphettas före intag. Men är det verkligen allt en korv är? Jag kände att den enkla korven behövde tänkas på lite mer invecklat. Om jag verkligen hade velat sälja in korven som en ny och up and coming produkt till låt säga Apple då hade jag inte pratat om lök i sprickan! Då hade jag valt att lägga fram korven såhär; Korv är en fast fas som byggs upp och rivs ned genom periodisk upprepning i tre dimensioner av ett arrangemang eller motiv av korvmakare. Korven är god i den meningen att smaken är periodisk i varje riktning i korven. Ofta avspeglas denna regelbundenhet i den korvliga uppbyggnaden i en karakteristisk yttre form med rundade ytor och flärpar i ändarna. Halv Special är den i naturen vanligaste formen av den ätbara korven. Genast blev korven spännande och intressant! korv.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: