En dag med en riktig Karl

Idag, som i och med inatt blev igår, var en mycket bra dag. Det är skönt att vara hemma i slasket och snusket. Konstigt nog har flera av mina inledande dagar i konungariket Sverige (som egentligen borde heta något som kan kongruensböjas efter nominalfrasen, lite mer som ett adjektiv. Sverige borde byta namn till ett adjektiv) bestått av shopping. Jag har funderat på detta och kommit fram till att det är genom shopping som man verkligen ser vad en person är byggd av, det ”rätta” virket eller ett mögligt opassionerat virke som går sönder bara man lägger något mellantungt på det. Jag har varit på stan med Karl.

Jag har alltid fått höra att en riktig karl ska heta Karl, det är det bästa namnet på K, det är nästan ett dubbelnamn och det är lätt att använda i affärsmässiga sammanhang. Efter ett par dagars shopping med Karl så har jag känt att han är gjord av det rätta virket. Saker som gör Karl bra är till exempel att han domderar ut, med hög stämma med ett eftertryck värdigt en Tampoprint MODUL, en imitation av pojken som glömde sin cola i provrummet på Weekday, ”jag är en jävla idiot som flinar och tycker det är oh-så-pinigt att jag glömde min cola i provrummet och nu fnissar när jag fick be den nya ombytaren att ge mig tillbaka min halvdruckna cola med lite avriven lapp”. Andra hårda men välförtjänta påhopp föll hit och dit i kön till Weekdays provrum, de tolvåriga töserna framför fnissade lite nervöst och var nog glada när de gick in i provrummen utan att ha fått höra något irriterat slagord i deras riktning. Nu låter det ju som att Karl är en elak människa, så är inte fallet. Karl är varm och skäggig. En god vän helt enkelt.

obs! vill trycka på att inget här är någon sorts absolut sanning och jag har tagit mig friheten att justera vissa citat i enlighet med min rätt som kulturskapare.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: